Proteste ale sindicaliştilor din administraţie în faţa Parlamentului

Sindicaliştii din administraţia publică şi reprezentanții cadrelor militare disponibilizate sunt nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării.

Adăugat: 30 Mai 2017
Ultima actualizare:30 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicaliştii din Administraţia Publică, afiliaţi la Confederaţia "Cartel ALFA", au protestat, astăzi, în faţa Parlamentului, faţă de unele prevederi din legea salarizării pe care ameninţă să o conteste la Curtea Constituţională.

"Considerăm că lipsa salariului de bază pentru o categorie a funcţionarilor publici nu face altceva decât să ducă la o politizare excesivă a administraţiei publice locale. Toate celelalte categorii socio-profesionale au în această lege salarii de bază, mai puţin administraţia publică locală care are un salariu lunar stabilit de un for politici, şi anume consiliul local. Noi vom apela la toate căile legale, în aşa fel încât să încercăm să sensibilizăm Avocatul Poporului, partidele politice de opoziţie; ca să ajungem să judecăm la Curtea Constituţională această lege care pentru noi este vădit împotriva principiilor constituţionale şi este vădit împotriva principiului în care administraţia trebuie să fie independentă şi nu aservită politic", a declarat preşedintele Sindicatului Sedlex, Răzvan Bordeanu,  reporterului nostru RRA, Cătălin Trandafir.

Şi Sindicatul cadrelor militare disponibilizate a protestat, astăzi, la Parlament.

Preşedintele acestui sindicat, Mircea Dogaru, a declarat pentru Radio România Actualităţi că nu este normal ca o lege a salarizării să afecteaze valoarea pensiilor.

"Noi nu suntem împotriva programului de guvernare, ci pentru respectarea strictă a programului de guvernare, care prevede că nu se vor face îngheţări de venituri şi tăieri de venituri în perioada în care este implementată. Nu suntem împotriva legii salarizării unitare, ci împotriva lipsurilor din legea salarizării unitare şi împotriva acelor articole care nu au ce căuta într-o lege a salarizării, cum ar fi: îngheţarea pensiilor pe o durată de 6+2, opt ani, ceea ce este o aberaţie. Ce legătură au pensiile cu legea salarizării? Toate acestea, plus decizia noastră de a ne împotrivi ca mafia locală într-o ţară a corupţiei să decidă salarizarea, şi alte revendicări, privind salariile compensatorii, ajutoarele", a susţinut Mircea Dogaru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza