Proteste ale sindicaliştilor CFR la Ministerul Transporturilor

Sindicaliştii cer măsuri concrete pentru redresarea companiilor feroviare de stat şi vin cu o serie de propuneri pentru a reduce întârzierile trenurilor de călători şi marfă.

Adăugat: 22 Aprilie 2016
Ultima actualizare:22 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Proteste ale sindicaliştilor CFR . Foto: Alex Lancuzov
trimite pe mail

La Ministerul Transporturilor, câteva sute de sindicalişti de la CFR au protestat astăzi faţă de situaţia sistemului feroviar din România, confruntat în ultimii ani cu lipsa investiţiilor în infrastructură şi cu absenţa achiziţiei de material rulant nou.

Ei cer măsuri concrete pentru redresarea companiilor feroviare de stat şi vin cu o serie de propuneri pentru a reduce întârzierile trenurilor de călători şi marfă.

"Trebuie un mers de tren care să nu mai fie orientativ, să fie permanent. Orice călător când ia mersul de tren, să ştie la ce oră are trenul. Trebuie ca spaţiile care sunt destinate, la ora actuală, ferestrele de circulaţie în care se fac lucrări la infrastructura feroviară, să nu mai fie ziua, să se mute noaptea, după ora 23:00, până dimineaţa la ora 6:00, astfel încât CFR Călători şi ceilalţi operatori să poată face mersul cadenţat şi să asigure transportul şi necesităţile de călătorie. De asemeni, Compania Naţională CFR se sinucide, pentru că permite în interiorul gărilor, să fie autogări. În această situaţie, va muta călătorii după transportul feroviar, pe transportul rutier", a spus liderul sindical Maxim Rodrigo. 

Directorul general CFR Călători, Iosif Szenteş, le-a promis sindicaliştilor că de anul acesta, vor fi achiziţionate uniforme noi şi vor fi modernizate încă 15 vagoane.

Mai mult, el a anunţat lansarea licitaţiei pentru cumpărarea a 110 trenuri în următorii 5-6 ani.

Reporterul Radio România Actualităţi, Alex Lancuzov, aminteşte că în companiile feroviare de stat lucrează aproximativ 50.000 de persoane.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza