Protestatarii de la Metrou cer discuţii cu reprezentanţii guvernului

Sindicaliştii de la metrou au reluat protestele, miercuri, în Piaţa Victoriei şi anunţă că vor organiza o nouă acţiune şi joi, pentru a reuşi să stea de vorbă cu reprezentanţii Guvernului.

Adăugat: 11 Iunie 2014
Ultima actualizare:11 Iunie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oamenii cer respectarea prevederilor din Memorandumul semnat de premierul Victor Ponta în 2013 printre care se numără  şi acordarea unei creşteri salariale egală cu rata inflaţiei, în condiţiile în care veniturile nu au crescut de 5 ani.

Secretarul general al Sindicatului din Metrorex, Florian Crişu, a afirmat că o altă problemă este faptul că luna trecută a fost aprobată o nouă organigramă a companiei, fără consultarea sindicatului.

Potrivit acestui document au fost desfiinţate două direcţii utile şi înfiinţată direcţia juridică,  de care  sindicaliştii susţin că nu este nevoie sub actuala dimensiune.

O altă revendicare se referă la trecerea metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Bucureşti.

Acest lucru, solicită sindicaliştii, să se facă printr-o lege, nu prin ordonanţă sau hotărâre de guvern.

De altfel, premierul Victor Ponta anunța, pe 2 mai, 2014, că, cel mai probabil anul acesta, metroul va trece în subordinea Primăriei Capitalei, așa cum se întâmplă în toate capitalele europene.

El amintea că a fost finalizată prima parte a masterplanului de transport.

"Am finalizat prima parte a masterplanului de transport. Pe baza acestuia se fac finanţările europene. Dacă nu ai studiul de fezabilitate, adică dacă nu ştii pe unde vrei să faci autostrada şi cât te costă, restul e vorbărie. Aceste studii nu sunt făcute din bani de la buget, ci din fondurile europene pe 2007-2013 şi în măsura în care ele vor fi gata, şi vor fi, ştim foarte clar cât ne costă fie că este vorba de Bacău-Braşov, fie că este vorba de alte segmente de autostradă, ştim cât costă, ştim în cât timp se fac şi atunci putem să le finanţăm", a spus premierul, pe 2 mai.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
11 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza