Protest Radio România faţă de modul de acreditare la conferinţa Victoriei Nuland

Postul public de radio protestează faţă de modul în care s-au făcut acreditările de presă la conferinţa susţinută de Victoria Nuland la Ambasada Statelor Unite din Bucureşti.

Adăugat: 15 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Managerul Radio România Actualităţi, Dan Preda a precizat că postul public de radio şi agenţia de ştiri RADOR  a SRR nu au fost primite la acest eveniment, deşi s-au făcut din timp demersurile necesare.

"Am solicitat acreditare, cu trei zile înainte. Ni s-a spus că se lucrează la asta. Nu am înţeles de ce exact în ziua vizitei doamnei Nuland corespondentul nostru a fost anunţat că nu ne este acceptată prezenţa la această întâlnire", a spus Dan Preda.

La rândul său, preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a amintit faptul că la nivel de corporaţie, radioul public furnizează informaţii pentru aproape cinci milioane de oameni, zilnic.

"A fost un lucru greu de digerat pentru noi, pentru că, practic, la nivel de corporaţie, cum am spus, noi informăm aproape cinci milioane de oameni pe zi", a afirmat Ovidiu Miculescu. 

Alături de Radio România şi Agenţia de presă Agerpres şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care s-au făcut acreditările de presă la conferinţa susţinută de Victoria Nuland şi a trimis o scrisoare deschisă Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

"Agenţia naţională de presă AGERPRES, care împlineşte anul acesta 125 de ani de existenţă, nu a fost acreditată la întâlnirile doamnei Victoria Nuland cu jurnaliştii şi cu organizaţiile neguvernamentale din ţară, deşi din partea noastră au fost întreprinse toate demersurile necesare în acest sens. Cu spreanţa că omisiunea invitării şi acreditării juraliştilor instituţiei noastre s-a produs dintr-o regretabilă eroare, ne exprimăm convingerea că veţi aprecia în continuare profesionalismul şi obiectivitatea demonstrată de Agerpres, atât de-a lungul timpului, cât şi cu ocazia specială a vizitei doamnei Nuland la Bucureşti",  se arată în  scrisoarea deschisă adresată Ambasadei SUA la Bucureşti.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza