Protest în Bucureşti pentru renumărarea voturilor în sectorul 1

Câteva sute de persoane au protestat, ieri, în Piaţa Universităţii şi au cerut renumărarea voturilor exprimate la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei.

Adăugat: 12 Iunie 2016
Ultima actualizare:12 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oamenii au cerut renumărarea voturilor la acest sector la care, candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Clotilde Armand, era dată câştigătoare, duminica trecută, de sondajele la ieşirea de la urne şi de primele date parţiale oficiale.

Renumărarea voturilor a fost solicitată, săptămâna aceasta, şi de reprezentanţii Uniunii "Salvaţi Bucureştiul".

Biroul Electoral Central a respins solicitarea motivând că USB nu şi-a desemnat observatori în toate secţiile de votare, deşi avea posibilitatea legală să facă acest lucru.

Reprezentanţii comunităţii "Corupţia Ucide", organizatoarea protestului, au anunţat că vor căuta şi alte metode prin care să determine autorităţile să admită renumărarea voturilor exprimate la Sectorul 1 doin Bucureşti.

De menţionat că, organizaţiile din ţară ale partidelor politice au început să facă alianţe pentru a forma majorităţi în consiliile locale şi judeţene.

La Constanţa, PSD s-a aliat cu PMP şi cu ALDE la consiliul judeţean, în care cele două formaţiuni vor primi câte un post de vicepreşedinte.

În schimb, în Ilfov, aleşii PMP au încheiat o înţelegere cu liberalii pentru a forma o majoritate în consiliul judeţean.

Funcţia de preşedinte le va reveni liberalilor, iar cele două posturi de vicepreşedinte vor fi ocupate de PMP.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza