Protest al sindicaliștilor CNS Cartel Alfa în Piaţa Victoriei

Aproximativ 100 de sindicalişti, afiliaţi la CNS Cartel Alfa, au protestat în Piaţa Victoriei.

Adăugat: 17 Martie 2021
Ultima actualizare:17 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: facebook.com/cnscartelalfa/photos
trimite pe mail

Aproximativ 100 de sindicalişti, afiliaţi la CNS Cartel Alfa, au protestat astăzi în Piaţa Victoriei, fiind nemulţumiţi de măsurile Guvernului privind îngheţarea salariilor bugetarilor, majorarea salariului minim doar cu 41 de lei, dar şi de eliminarea voucherelor de vacanţă.

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat că revendicările sunt atât pentru salariaţii care lucrează la stat, cât şi cei care lucrează la privat.

Bogdan Hossu: Avem revendicări majore. Una este salariul minim garantat în plată pe economie, al doilea este politica fiscală legată de încărcarea locurilor de muncă cu o fiscalitate superioară faţă de capital, ceea ce face ca omul să plece cu mai puţini bani acasă. Nu în ultimul rând, este problema legată de bugetul de stat, care afectează în structura în care a fost aprobată de Parlament atât salariile, cât şi pensiile, pentru că îngheţându-le, de fapt, le scade puterea de cumpărare a acestor categorii sociale şi sunt probleme legate de lipsa unei legislaţii adecvate, pe care guvernele, inclusiv actualul guvern, au scos-o şi nu o rezolvă până la capăt.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza