Protest al minerilor în Valea Jiului

Oamenii sunt nemulţumiţi de măsura administraţiei, care vrea să-i trimită în aşa-numitul "concediu de aşteptare", pe perioada căruia să fie plătiţi cu 75% din salariu.

Adăugat: 5 Februarie 2016
Ultima actualizare:5 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Valea Jiului continuă protestul început ieri de angajaţii Complexului Energetic Hunedoara.

Aproape 100 de mineri şi personal auxiliar de la Mina Livezeni se află în faţa sediului instituţiei, unde sunt aşteptaţi să ajungă şi ortacii de la Minele Lonea şi Vulcan.

Oamenii sunt nemulţumiţi de măsura administraţiei, care vrea să-i trimită în aşa-numitul "concediu de aşteptare", pe perioada căruia să fie plătiţi cu 75% din salariu.

Situaţia este în continuare tensionată, pentru că oamenii nu pot să accepte această măsură, care ar trebui să intre în vigoare de luni şi care afectează personalul TESA şi,  indirect, productivii.

Ei ar trebi să stea acasă şi primească 75% din salariu în această perioadă, însă minerii spun că nu pot lucra fără ajutorul colegilor lor de la suprafaţă, care se ocupă inclusiv de transportul cărbunelui sau de activităţile de întreţinere.

Directorul general de la Complexul Energetic Hunedoara, domnul Viorel Stancu, le-a explicat minerilor că această măsură a fost propusă de administratorul judiciar numit după intrarea în insolvenţă, pentru a echilibra oarecum pierderile extrem de mari pe care le are Complexul la această dată şi care ar putea duce la intrarea în faliment şi la închiderea accelerată a exploatărilor miniere.

În câte minute vor veni aici şi minerii de la Vulcan şi Lonea.

Protestul va continua până când se va ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte această măsură.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza