Protest al consilierilor de probaţiune

Aproximativ o sută de consilieri de probaţiune au protestat în faţa Ministerului Justiţiei şi au pornit în urmă în marş către sediul Guvernului.

Adăugat: 13 Martie 2017
Ultima actualizare:13 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ei cer ca ocupaţia lor, care presupune reintregrarea deţinuţilor în societate, să fie repoziţionată în grila de salarizare a Ministerului Justiţiei şi să nu mai fie discriminată în raport cu alte profesii din domeniul justiţiei.

Consilierii sunt indignaţi de lipsa de reacţie a Guvernului după trei săptămâni de proteste şi de întrerupere a activităţii.

"Nu ne dorim altceva decât calcularea corectă a salariilor. Nu solicităm majorări salariale, ci doar aplicarea corectă a valorii de referinţă sectorială şi pentru consilierii de probaţiune. Pe lângă aceasta, suntem nemulţumiţi pentru că am semnalat foarte multe probleme de mult timp şi nu ni s-au rezolvat; de exemplu, nu avem condiţii decente de muncă. Solicităm asigurarea pazei de către Jandarmeria Română, prevăzută expres de lege. Fac menţiunea că sunt 358 de consilieri de probaţiune la nivel naţional, care supraveghează 70.773 de condamnaţi", a afirmat preşedinta Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune, Crina Mocanu.

Lidera Sindicatului Consilierilor de Probaţiune a mai spus că au fost invitaţi peste două zile pentru discuţii cu ministrul justiţiei, a transmis reporterul RRA, Cătălin Trandafir.Autor:
Cătălin Trandafir
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza