Propunerile de modificare a Legii SRR și SRTV, în dezbatere publică

Propunerile pentru modificarea şi completarea Legii nr.41/1994 se află în dezbatere publică până pe 29 februarie.

Adăugat: 23 Februarie 2016
Ultima actualizare:23 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea societăţilor publice de radio şi televiziune - iniţiată de senatorul PSD Georgică Severin, se află în dezbatere publică până pe 29 februarie.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că liberalii nu susţin iniţiativa legislativă, care pune la un loc Radioul şi Televiziunea publice, ale căror situaţii sunt diferite.

De asemenea - spune liderul liberal - proiectul inventează o nouă funcţie pentru a fi plătită din bani publici şi ignoră problemele grave ale televiziunii naţionale.

Sindicatul Liber din Sociteatea Română de Radiodifuziune, organizaţia sindicală reprezentativă, considera total inadecvate propunerile de amendare, care vor afecta independenta editorială a jurnaliştilor şi dreptul cetăţenilor de a avea acces la o presă publică liberă, în afara ariei de influenţă a oricărui tip de comandă politică.

Comunicatul Sindicatului Liber din Sociteatea Română de Radiodifuziune

Preşedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, subliniază că nu legea a împins TVR în situaţia în care se află, ci modul în care a fost condusă pâna în prezent, iar modificările propuse riscă să producă grave şi ireversibile perturbări în stabilitatea editorială şi financiară a SRR.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza