Propunerile de modificare a Legii SRR și SRTV, criticate de Asociaţia Jurnaliştilor Europeni

Propunerea de modificare a legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice a fost criticată de de Asociaţia Jurnaliştilor Europeni dar și de lideri ai PNL.

Adăugat: 12 Martie 2016
Ultima actualizare:12 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni urmăreşte cu îngrijorare demersurile care ar putea pune în pericol viitorul posturilor publice de radio şi televiziune din România. TVR a acumulat datorii uriaşe şi nu a reuşit, o bună perioadă de timp, să îşi redreseze situaţia financiară.

Este important însă, se arată în comunicatul asociaţiei, ca orice schimbări care intervin în legea de funcţionare a celor două servicii să nu afecteze postul public de radio.

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni critică şi lipsa unei dezbateri publice deschise şi ample înainte de a încerca modificarea legii în an electoral şi reaminteşte că difuzorii de servicii publice de radio şi televiziune au responsabilitatea să ofere populaţiei ştiri şi informaţii corecte şi echilibrate în perioada alegerilor şi în momente de incertitudine politică.

La rândul său,  vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, spune că legea de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice trebuie modificată, dar că varianta propusă de PSD nu reprezintă rezolvarea problemelor din TVR. În opinia liderului PNL, soluţia pentru redresarea Televiziunii Române este complexă şi presupune multă responsabilitate din partea clasei politice.

În opinia liderului PNL, soluţia pentru redresarea Televiziunii Române este complexă şi presupune multă responsabilitate din partea clasei politice. În plus soluţia nu poate fi aplicată şi Radioului public, a subliniat Raluca Turcan.

"Consider că nu trebuie aceeaşi soluţie aplicată şi pentru Radioul public. Consider că legea de funcţionare a acestor două instituţii trebuie modificată, dar în niciun caz atât de superficial şi interesat cum propune PSD-ul. Ceea ce ne aruncă PSD-ul în ochi acum sub clamata aşa-zisei salvări a Televiziunii publice reprezintă praf în ochi, exerciţiu de imagine şi interes direct pentru infiltrarea şi dominarea acestei instituţii. Vreau să fie foarte clar: redresarea Televiziunii publice nu se poate obţine doar din separarea atribuţiilor Consiliului de Administraţie faţă de Comitetul Director şi împărţirea funcţiei de preşedinte de cea de director general", a spus Turcan.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza