Propunerea României privind un tribunal pentru crimele terorismului, analizată la Haga

Propunerea României şi Spaniei de înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru condamnarea crimelor terorismului, va fi analizată marţi la Haga, la un seminar organizat de Institutul Asser pentru Drept Internaţional şi European.

Adăugat: 16 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: atacuri teroriste la Paris
trimite pe mail

Propunerea a fost deja înaintată Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei.

Acestă propunere pentru înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru condamnarea crimelor terorismului vine în contextul în care în ultima perioadă fenomenul a crescut foarte mult în intensitate, preciyeay[ corespondenta RRA la Haga.

Olivier Ribbelink este expert în drept internaţional şi va modera întâlnirea de marţi de la Institutul Asser din Haga.

"Propunerea a fost promovată deja nu numai la Bucureşti şi Madrid, dar şi la Naţiunile Unite, la Consiliul Europei. Iar acum vine şi în oraşul păcii şi justiţiei internaţionale, unde avem deja Curtea Penală Internaţională, dar şi Curtea Internaţională de Justiţie. Propunerea va fi prezentată de consilierii juridici ai ministerelor de externe din România şi Spania, care vin special la Haga şi va fi dezbătută cu experţi din domeniul terorismului şi al justiţiei internaţionale", a spus acesta.

Seminarul este organizat de ambasadele României şi Spaniei în colaborare cu Institutul Asser şi Centrul Internaţional împotriva Terorismului din Haga.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza