Propunere legislativă pentru înfiinţarea de centre comunitare româneşti în străinătate

Potrivit unei propuneri legislative, centrele comunitare româneşti în străinătate, vor beneficia de sprijin financiar pentru desfăşurarea unor cursuri educaţionale în limba română.

Adăugat: 7 Aprilie 2016
Ultima actualizare:7 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor a adoptat ieri în calitate de for decizional o propunere legislativă pentru înfiinţarea de centre comunitare româneşti în străinătate.

Acestea vor beneficia de sprijin financiar pentru desfăşurarea unor cursuri educaţionale în limba română, achiziţionarea de materiale, precum şi pentru celebrarea principalelor evenimente naţionale sau religioase.

Potrivit redactorului RRA,  Angela Matei, astfel de centre vor putea fi organizate în statele unde, la misiunile diplomatice, sunt înregistraţi cel puţin 5.000 de cetăţeni români în baza unei solicitări semnate de o treime dintre aceştia.

Potrivit unui comunicat al deputatului PNL Aurelian Mihai, statul va trebui să ia măsuri astfel încât să asigure o bună coordonare a activităţilor românilor din afara graniţelor ţării la nivel de comunitate, dar şi coeziunea în cadrul acestora.

Pentru înfiinţarea centrelor comunitare româneşti este necesar să fie adresate solicitări Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE, în baza semnăturilor a cel puţin o treime din cetăţenii români înregistraţi la misiunile diplomatice ale României din statul respectiv.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza