Propunere de arestare preventivă pentru Cristian Adomniţei

Cristian Adomniţei este urmărit penal de către Serviciul Teritorial Iaşi al DNA, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Adăugat: 8 Mai 2015
Ultima actualizare:8 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru 24 de ore de către Direcţia Naţională Anticorupţie, va fi prezentat, astăzi, instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cristian Adomniţei, urmărit penal de către Serviciul Teritorial Iaşi al DNA, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost reţinut ieri de procurori, alături de un director şi de un şef de serviciu din cadrul Consiliului Judeţean, precum şi de administratorul unei firme.

Potrivit unui comunicat al DNA, cele două funcţionare sunt acuzate de abuz în serivicu, fals intelectual şi instigare la fals, în  timp ce omul de afaceri de fals în înscrisuri şi complicitate la fals.

Pe scurt: este vorba de un contract atribuit de Consiliul Judeţean unei firme ieşene, administratorul căreia a utilizat documente false, pentru a îndeplini criteriile de atribuire.

Ulterior, cu toată că societatea nu a predat toate produsele prevăzute în contract, cele două angajate au acţionat în aşa fel încât să creeze aparenţa recepţionării întregului set de produse şi firma să poată fi plătită integral.

DNA mai susţine, că preşedintele Consiliului Judeţean le-a ajutat pe cele două angajate în încercarea acestora de a evita descoperirea infracţiunilor.

Pe de altă parte, avocatul lui Cristian Adomniţei a declarat, că măsura reţinerii clientului său este excesivă şi că ar fi mai bine ca acesta să fie cercetat în stare de libertate.Autor:
Roman Muşat
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza