Proiectul USR privind desfiinţarea SIIJ, avizat negativ de Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat astăzi negativ proiectul de lege al USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Adăugat: 28 Mai 2020
Ultima actualizare:28 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii şi judecătorii din CSM au avut păreri împărţite în privinţa utilităţii acestei structuri. Votul a fost de 10 'împotrivă', 8 'pentru' şi unul nul.

Proiectul a fost depus la începutul lunii, fiind semnat de 40 de deputaţi şi senatori de la USR, dar şi de deputatul neafiliat Ana Birchall, fost membru PSD şi fost ministru al justiţiei.

CSM trebuia să dea un aviz pe acest proiect, deoarece are legătură cu justiţia şi cariera magistraţilor

USR: Avizul negativ al CSM, inexplicabil

Uniunea Salvaţi România apreciază că avizul negativ al CSM în cazul proiectului USR de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este inexplicabil, în condiţiile în care Comisia Europeană, GRECO şi Comisia de la Veneţia au criticat înfiinţarea acestui "instrument de presiune".

Într-o postare pe Facebook, USR precizează că avizul CSM este consultativ şi că va merge mai departe cu proiectul, precum şi cu cel de punere în acord a legilor justiţiei cu recomandările europene.

La rândul său, fostul ministru al justiţiei, Ana Birchall, care a semnat proiectul USR, a scris că, în forma actuală, Secţia este inamicul curăţării magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza