Proiectul salarizării unitare ajunge în plenul Camerei Deputaţilor

Ministerul de Finanţe a făcut o nouă evaluare a impactului bugetar asupra proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor, care intră azi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 6 Iunie 2017
Ultima actualizare:6 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor ajunge astăzi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, după ce, în perioada minivacanţei de Rusalii, Ministerul de Finanţe a făcut o nouă evaluare a impactului bugetar al actului normativ.

Această analiză ar urma să fie prezentată în Comisia de muncă, unde vor fi făcute ultimele ajustări înainte de raportul final.

Deputaţii revin astăzi asupra articolelor privind etapele de aplicare a legii salarizării, indemnizaţia de hrană şi drepturile salariale pentru gestionarea proiectelor europene.

Vor fi reluate discuţiile şi asupra anexei care cuprinde instituţiile de apărare şi ordine publică.

Solicitarea acestora era ca sporul de vechime să fie reglementat şi în cazul lor, în cinci trepte, la fel ca în sistemul public.

Problemele amintite au rămas neclarificate, deoarece ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, a cerut o perioadă de analiză, în care Ministerul Finanţelor să calculeze încă o dată impactul financiar al măsurilor.

Ministrul a explicat că, în forma adoptată de Senat, se depăşea deja anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei, prevăzută pentru următorii patru ani şi că nu pot fi susţinute alte cheltuieli.

De votul deputaţilor din Comisia pentru muncă nu a trecut nici propunerea de a se introduce o grilă de salarizare pentru personalul din administraţia publică locală.

De altfel, în dezbaterile de săptămâna trecută, membrii Comisiei nu au aprobat modificări importante faţă de ceea ce s-a decis în plenul Senatului.

Astăzi, vor fi aşadar tranşate, şi ultimile probleme rămase în discuţie, iar Comisia pentru muncă va întocmi raportul final care ar urma să intre în dezbaterea plenului, chiar din această după-amiază.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza