Proiectul privind revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, adoptat pe articole

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole proiectul de modificare a Regulamentului care simplifică procedurile de revocare din funcţie a preşedintelui acestui for legislativ.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Introducerea proiectului pe ordinea de zi a fost criticată de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a susţinut că procedura este ilegală pentru că nu este semnat de un iniţiator, argument respins de reprezentanţii PSD.

"Majorităţile încalcă democraţia cu tăvălugul. Este pentru prima oară când pe ordinea de zi avem un proiect de hotărâre care nu are iniţiatori şi avem un raport la ordinea de zi care, dacă îl căutaţi pe site, nu există", a arătat Zgonea.

De cealaltă parte, deputatul PSD Florin Iordache a explicat că membrii Comisiei de regulament au formulat amendamentele privind revocarea preşedintelui în cadrul dezbaterilor care vizau sistemul electronic de vot, iar procedurile parlamentare permit acest lucru.

"Nou este că pe domnul deputat Zgonea îl deranjează tocmai acele articole care vizează modalitatea de revocare a preşedintelui", a spus Florin Iordache. 

La rândul său, liderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat că liberalii se vor abţine de la vot.

Proiectul prevede posibilitatea revocării preşedintelui Camerei dacă acesta îşi pierde calitatea de membru al grupului parlamentar căruia îi aparţine funcţia şi care l-a propus pentru aceasta sau în cazul pierderii sprijinului politic.

Votul final asupra proiectului este programat în această după-amiază. Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza