Proiectul privind graţierea intră în dezbaterea Comisiei juridice. Vezi agenda Parlamentului

Ordonanţele 6 şi 9, reforma în domeniul sanitar şi proiectul privind graţierea intră în această săptămână pe agenda parlamentară.

Adăugat: 20 Martie 2017
Ultima actualizare:20 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dezbaterea ordonanţelor de urgenţă 6 şi 9 care vizează măsuri economice intră săptămâna aceasta pe agenda Camerei Deputaţilor, după ce au trecut de Senat.

PNL şi USR resping documentele prin care sunt eliminate plafoanele de cheltuieli bugetare pentru autorităţile publice şi sunt suspendate sancţiunile pentru depăşirea limitelor aprobate.

Liberalii susţin că alocarea a 30 de miliarde de lei din bani publici fără plafon de cheltuieli reprezintă un abuz.

În schimb, premierul Sorin Grindeanu vorbeşte despre necesitatea de a asigra tuturor cetăţenilor un pachet minim de servicii comunitare în condiţiile în care peste 60% din gospodările din mediul rural nu au baie sau grup sanitar în interiorul locuinţelor, iar accesul la sănătate şi educaţie este deficitar.  

Reforma sanitară

Tot la Camera Deputaţilor ar putea intra în dezbaterea plenului ordonanţa privind reforma în domeniul sanitar.

Potrivit unui amendament adoptat în comisia de specialitate, persoanele care ocupă funcţii de conducere în partidele politice nu pot fi manageri de spital sau de ambulanţă.

Graţierea, pe agenda Comisiei juridice

Şi tot la Camera Deputaţilor este aşteptat să intre în procedură parlamentară proiectul de lege pentru executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate.

Documentul a trecut deja de Senat şi prevede scăderea pedepselor pentru deţinuţii cazaţi într-o arie mai mică de 4 metri pătraţi.

Şi proiectul de lege privind graţierea va intra săptămâna aceasta în dezbaterea comisiei juridice a Senatului.

Documentul a stârnit deja mai multe reacţii, după ce senatorul social-democrat Şerban Nicolae a depus o serie de amendamente prin care urmau să fie graţiate şi persoane condamnate pentru fapte de corupţie.
 Autor:
Cristian Bâcâin
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza