Proiectul privind confiscarea extinsă a averii, lansat în dezbatere publică

Proiectul propune confiscarea bunurilor unei persoane care a primit o pedeapsă mai mare de patru ani, dacă judecătorul consideră că acestea au fost achiziţionate în urma comiterii unor infracţiuni.

Adăugat: 14 August 2016
Ultima actualizare:14 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Actul normativ transpune în legislaţie românească prevederile directivei europene referitoare la îngheţarea şi confiscarea bunurilor achiziţionate în urma comiterii unor infracţiuni în Uniunea Europeană.

Documentul propune confiscarea bunurilor unei persoane care a primit o pedeapsă mai mare de patru ani, dacă judecătorul consideră că acestea au fost achiziţionate în urma comiterii unor infracţiuni.

În plus, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, nou înfiinţată, va anunţa judecătorul delegat cu executarea, despre orice întârziere survenită în cursul unei confiscări, pe baza informaţiilor periodice primite de la Fisc.

Potrivit proiectului de lege, confiscarea extinsă se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a actului normativ, numai în cazul comiterii unor infracţiuni, cum ar fi: trafic de droguri, proxenetism, spălare de bani, corupţie, evaziune fiscală sau infracţiuni informatice.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza