Proiectul privind amnistierea, reintrodus în Camera Deputaţilor

Liderul PNL, Crin Antonescu, cere respingerea proiectului privind amnistierea şi graţierea , după de premierul Victor Ponta a declarat că acesta nu mai are sprijinul PSD.

Adăugat: 17 Februarie 2014
Ultima actualizare:17 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Sală Parlament
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, el spunând că le-a cerut deputaţilor liberali să îl respingă, pentru a fi încheiat un subiect care nu face bine Parlamentului.

"Am convenit cu deputaţii din Comisia juridică să reintroducă pe ordinea de zi proiectul de lege pentru graţiere şi amnistiere şi am cerut să fie repins ca să nu mai planeze o tema falsă - că s-ar dori prin acest demers (...) să ridice deasupra sau în afara legii colegi parlamentari. Prin Comisia juridică se introduce pe ordinea de zi şi am cerut să respingem acest proiect ca să încheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului şi nici USL", a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta declara, recent, că proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea nu mai este în acest moment susţinut de PSD.

"După cum ştiţi foarte bine, nu se mai reia în această sesiune. Nu se mai discută despre graţiere, despre amnistiere", afirma Ponta, întrebat dacă proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea mai este susţinut de PSD.

Referitor la faptul că declaraţia sa este în contradicţie cu aceea a preşedintelui Camerei, Vameriu Zgonea, care spunea că susţine în continuare proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea, Ponta a menţionat că şi el crede că e nevoie de un astfel de proiect, dar a subliniat faptul că acesta nu beneficiază şi de o majoritate parlamentară.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza