Proiectul prin care se oficializează limba maghiară în Transilvania "va fi blocat"

Proiectul de lege adoptat tacit la Senat, prin care s-ar oficializa utilizarea limbii maghiare în Transilvania "nu reprezintă decât o tentativă de a pune în spaţiul public o temă naţionalistă fără fundament".

Adăugat: 3 Mai 2020
Ultima actualizare:3 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat astăzi că proiectul de lege adoptat tacit la Senat, prin care s-ar oficializa utilizarea limbii maghiare în Transilvania nu reprezintă decât o tentativă de a pune în spaţiul public o temă naţionalistă fără fundament.

El a precizat că proiectul va fi blocat în Camera Deputaţilor.

Lucian Romaşcanu: În această perioadă de pandemie s-a luat decizia ca în Senat să se voteze doar legile importante şi prioritare pentru lupta cu coronavirusul. Nefiind cameră decizională Senatul pe această lege, ea a fost trimisă prin adoptare tacită, din păcate, către Camera Deputaţilor, dar unde lucrurile se vor rezolva aşa cum trebuie. Nimeni nu vinde nimic, nimeni nu face nimic. Totuşi, îndemn pe toată lumea să aibă o mai mare reţinere când abordează subiecte de tipul ăsta, foarte sensibile, pentru că nu pot duce decât la ceva rău: conflicte dimplomatice am văzut - da? - radicalizarea unor minorităţi. Nu ajută pe nimeni la nimic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza