Proiectul legii sănătății, în dezbatere la minister

La Ministerul Sănătăţii continuă seria dezbaterilor asupra viitorului proiect de lege care va reglementa acest domeniu.

Adăugat: 2 Februarie 2012
Ultima actualizare:2 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Echipa specială a ministerului va avea, joi, consultări cu reprezentanţii pacienţilor, după ce, miercuri, a discutat cu cei ai producătorilor şi ai distribuitorilor de medicamente.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, principala propunere avansată este asigurarea unui echilibru pe piaţa de medicamente.

”Aşteptările sunt acelea de a realiza un echilibru în piaţă privind consumul de medicamente, reducerea termenului de plată la medicamentele pe care ei le eliberează în piaţă. De asemenea, au propus ca acel cod etic după care ei îşi desfăşoară activitatea să fie adoptat prin lege şi să fie obligatoriu pentru toţi cei din piaţa medicamentului, în felul acesta asigurându-ne de faptul că participanţii la piaţa medicamentului vor avea un comportament corect”, a declarat Vasile Cepoi.

UDMR nu doreşte ca noua lege a sănătăţii să fie aplicată anul acesta


UDMR şi-a transmis, miercuri, acest punct de vedere şi reprezentanţilor FMI.

Liderul Uniunii, László Borbély, spune că reforma poate fi compromisă din cauza preocupărilor  electorale.

”Nu suntem de acord ca în an electoral să introducem unele chestiuni care ţin de sănătate; în an electoral se poate compromite de fapt reforma în sănătate din acest motiv, dacă introduci unele lucruri care nu sunt discutate cu toţi cei care sunt implicaţi”, a declarat, după discuțiile cu FMI, László Borbély.

László Borbély a subliniat însă că UDMR doreşte ca anul acesta viitoarea lege să fie discutată cu toate asociaţiile profesionale.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
2 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza