Proiectul Legii salarizării va fi dezbătut în procedură de urgență

Cu 69 de voturi pentru şi 34 împotrivă, senatorii au fost de acord cu propunerea PSD ca proiectul de lege privind salarizarea unitară să fie dezbătută în procedură de urgenţă.

Adăugat: 2 Mai 2017
Ultima actualizare:2 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul a decis ca proiectul Legii salarizării unitare să fi dezbătut în procedură de urgenţă.

Documentul a fost înregistrat la începutul săptămânii trecute, la Senat, fiind semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE.

Senatul este prima cameră legislativă sesizată cu acest proiect.

Cu 69 de voturi pentru şi 34 împotrivă, senatorii au fost de acord cu propunerea PSD ca proiectul de lege privind salarizarea unitară să fie dezbătută în procedură de urgenţă.

Liderul senatorilor social-democraţi, Şerban Nicolae, a propus procedură de urgenţă pentru a permite simplificarea procedurilor.

"Toate grupurile parlamentare, şi de la Senat, şi de la Cameră, au primit acest proiect. Există deja dezbateri în spaţiul public, nu are rost să prelungim în mod nejustificat o asemenea dezbatere înainte de a intra în comisii, în Parlament. Mai mult decât atât, această propunere legislativă ar urma să fie trimisă şi la Cameră. Unele dintre măsuri ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2017. Prelungirea procedurii de dezbatere şi adoptare a acestei propuneri legislative ar fi nejustificată şi ar întârzia, de asemenea, reglementarea unitară a sistemului de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice", a spus Şerban Nicolae.

Opoziţia, la unison, s-a pronunţat împotriva adoptării procedurii de urgenţă.

"Am observat că mergeţi pe principiul "să mergem cu mare viteză şi cu nebăgare de seamă". Discutăm de legea salarizării şi eu propun ca această lege să meargă în procedură normală, cu avizare de la toate comisiile, inclusiv comisiile de dezvoltare strategie economică, spre exemplu", a susținut senatorul PMP Traian Băsescu.

Cel mai probabil săptămâna viitoare, Biroul Permanent al Senatului va repartiza proiectul de lege către comisiile de specialitate.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza