Proiectul legii salarizării unitare, publicat săptămâna viitoare

Ultimele corecturi la proiectul privind salarizarea unitară au fost făcute ieri, în cadrul unor discuţii cu sindicatele.

Adăugat: 30 Martie 2017
Ultima actualizare:30 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că proiectul legii salarizării unitare va fi publicat săptămâna viitoare înainte de a fi trimis Parlamentului.

În anunţul făcut pe o reţea de socializare, ea a precizat că ultimele corecturi asupra documentului au fost făcute ieri, în cadrul unor discuţii cu sindicatele.

De altfel, tot ieri, reprezentanţii marilor centrale sindicale s-au întâlnit pentru prima dată, şi cu premierul Sorin Grindeanu în cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, unde unul din subiectele discutate a fost şi Legea salarizării unitare.

"Am făcut câteva completări pentru /.../ legate de principiile care ar trebui să construiască, în principal cele două elemente care vor crea multe diferenţe şi practic discriminări în sistem, mă refer la decizia Curţii Constituţionale din decembrie care spune că trebuie dat salariul cel mai mare din sectorul respectiv, cât şi problema legată de hotărârea de guvern cu salariul minim garantat care este de la 1 februarie 2017", a spus liderul Cartel ALFA, Bogdan Hossu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza