Proiectul legii salarizării unitare, aviz pozitiv în Comisia Juridică din Senat

Comisia Juridică a Senatului a avizat favorabil proiectul legii salarizării unitare.

Adăugat: 15 Mai 2017
Ultima actualizare:15 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR au votat "pentru", iar opoziţia - împotrivă.

În timpul dezbaterilor din Comisia Juridică, preşedintele comisiei, senatorul social-democrat Şerban Nicolae, a anunţat că s-au primit multe amendamente din partea diverselor organizaţii sindicale sau asociaţii, care au trimise către Comisia de Muncă.

Opoziţia s-a opus unui aviz favorabil, reprezentanţii PNL şi USR arătând că proiectul legii salarizării unitare nu este însoţit de un studiu de impact bugetar. 

"Din estimările pe care le avem, această lege va produce un impact bugetar semnificativ. Pe termen lung, această lege nu este sustenabilă. Preconizăm că în curând vom ajunge într-o situaţie similară anului 2010, în care statul a fost nevoit să aplice tăieri salariale. Această lege nu introduce criterii de performanţă în grilele de salarizare. Practic, vom avea costuri şi mai mari la o eficienţă mult mai scăzută", a susţinut George Dircă, senator USR. 

Preşedintele comisiei, Şerban Nicolae, a reproşat opoziţiei că susţine declaraţii politice. 

"Ţinând cont de faptul că este ultima şedinţă pe care o conduc în calitate de preşedinte, v-aş ruga, colegial şi prietenesc, pe toţi să luaţi în calcul faptul că momentul declaraţiilor politice nu este la comisie. Poziţiile politice ale grupurilor sunt exprimate odată cu votul pe propunerea legislativă, şi nu în cadrul comisiei, unde, de regulă, se produce un efort colectiv pur profesional", a spus Nicolae. 

Şerban Nicolae nu va mai conduce Comisia Juridică, după decizia de săptămâna trecută a conducerii PSD.

Comisia de Muncă din Senat are termen până pe 22 mai să întocmească raportul, care apoi va intra în plenul Senatului pentru dezbatere, ca primă Cameră sesizată, mai precizează reporterul RRA.

 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza