Proiectul Legii salarizării, în dezbatere la Radio România Actualităţi

Proiectul Legii salarizării unitare este temă de dezbatere astăzi, la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi".

Adăugat: 22 Mai 2017
Ultima actualizare:22 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

AUDIO "Probleme la zi", la Radio România Actualităţi. Proiectul Legii salarizării unitare.

Proiectul Legii salarizării unitare, care prevede majorarea veniturilor bugetarilor în etape, până în 2022, ajunge, astăzi, în plenul Senatului.

Cele mai mari creşteri salariale le vor avea angajaţii din sănătate şi cei din educaţie.

Proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia pentru muncă, unde raportul final a fost adoptat cu mai multe modificări faţă de varianta propusă iniţial de parlamentarii PSD şi ALDE. 

Proiectul legii salarizării unitare conţine majorări salariale, unele chiar şi de 200% până în 2022 pentru toate domeniile de activitate.

De cele mai mari creşteri vor beneficia medicii, rezidenţii şi asistenţii medicali.

Un medic primar ar putea avea, începând de anul viitor, un venit de 12.500 de lei faţă de aproximativ 4.500, cât are în prezent.

Şi în cazul rezidenţilor sunt prevăzute creşteri importante, de la 2.100 la 5.700 de lei.

Comisia pentru muncă din Senat a admis o serie de amendamente, printre care majorarea cu 25% a indemnizaţiilor aleşilor locali, care implementează fonduri europene, şi acordarea unui spor de 15 procente funcţionarilor publici din serviciile deconcentrate aflate sub autoritatea Ministerului Mediului.

Tot de un spor de 15% vor beneficia şi angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate, care au acces la informaţii clasificate, angajaţii din Inspecţia Judiciară, precum şi persoanele cu handicap grav sau accentuat.

A fost majorat şi coeficientul de calcul pentru indemnizaţia primarilor şi viceprimarilor de oraşe.

Excepţie fac primarul general şi viceprimarul Capitalei, precum şi preşedintii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene.

Proiectul de lege privind salarizarea unitară urmează să intre astăzi în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot. Camera Deputaţilor este for decizional.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza