Proiectul legii prevenţiei, în dezbatere publică

Ministrul Alexandru Petrescu, a anunţat ieri în şedinţa de Guvern că potrivit documentului agenţii economici care încalcă legislaţia fiscală, aflaţi însă la prima abatere, ar urma să fie sancţionaţi.

Adăugat: 31 Martie 2017
Ultima actualizare:31 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul legii prevenţiei se află în dezbatere publică timp de o lună, pe pagina de internet a ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Ministrul de resort, Alexandru Petrescu, a anunţat ieri în şedinţa de Guvern că potrivit documentului agenţii economici care încalcă legislaţia fiscală, aflaţi însă la prima abatere, ar urma să fie sancţionaţi doar prin avertisment şi vor primi un termen pentru remedierea situaţiei.

"Aplicarea sancţiunii contravenţionale avertismentului, la prima abatere, fără alte sancţiuni complementare, dar cu întocmirea unui plan clar de remediere, care conţine un termen de până la 90 de zile şi un set de măsuri de remedire. La finalul termenului de control, organul de control revine şi dacă respectivul agent economic nu s-a pus în legalitate este sancţionat potrivit legii în vigoare", a spus  Alexandru Petrescu.  

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunţat şi crearea unui portal unic cu informaţii despre drepturile şi obligaţiile pe care persoanele fizice şi juridice verificate le au în relaţia cu organismele de control fiscal.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza