Proiectul "Legii defăimării", amânat pentru încă trei săptămâni

Plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea la Comisia juridică pentru trei săptămâni a proiectului de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 24 Februarie 2016
Ultima actualizare:24 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Votul final asupra documentelor legislative dezbătute săptămâna trecută, între care şi legea care incrimina defăimarea socială, va fi reluat, potrivit deciziei Plenului Camerei Deputaţilor.

Hotărârea a fost luată în absenţa deputaţilor PNL şi a celor neafiliaţi, membri ai Mişcării Populare, care au precizat că reluarea procedurii de vot încalcă regulamentul, creează un precedent periculos şi haos legislativ.

De asemenea, PNL a reamintit că sistemul de vot electronic funcţionează din sesiunea parlamentară precedentă, când au fost adoptate o serie de legi importante.

În această perioadă, comisia de specialitate urmează să aducă reglementărie necesare în regulament, astfel încât votul să nu mai poată fi interpretat.

Deciziile au fost luate după ce PSD a contestat rezultatul votului asupra legii iniţiate de liderul PSD, Liviu Dragnea, prin care se aplicau sancţiuni dure pentru acţiuni de defăimare socială.

Social-democraţii au cerut reluarea procedurii de vot, invocând vicii ale sistemului electronic.

Amintim că, deşi a fost declarat respins de plen săptămâna trecută, documentul legislativ a fost reintrodus pe ordinea de zi a votului final, după ce social-democraţii au reclamat vicii ale sistemului electronic şi au cerut reluarea votului pentru toate proiectele de lege dezbătute.

UDMR a refuzat să participe la reluarea procedurii şi a părăsit sala de şedinţă, în timp ce PNL a rămas pentru asigurarea cvorumului, dar nu şi-a exprimat nicio opţiune de vot.

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat că reluarea votului asupra unor proiecte de lege crează un precedent periculos şi haos legislativ în Camera Deputaţilor.

 

 

 

 

 Autor:
Victor Gheorghe
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
24 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza