Proiectul de modificare a Legii Offshore ar putea fi votat în Senat

Proiectul Legii Offshore va intra în atenţia senatorilor din comisiile pentru buget şi energie care trebuie să dea raport pe fondul legii.

Adăugat: 8 Mai 2022
Ultima actualizare:8 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de modificare a Legii Offshore ar putea fi votat săptămâna viitoare în plenul Senatului.

Documentul va fi trimis apoi Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz .

De asemen

Proiectul Legii Offshore va intra în atenţia senatorilor din comisiile pentru buget şi energie care trebuie să dea raport pe fondul legii.

După acest pas, documentul va intra la vot în plenul Senatului, prima Cameră sesizată.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, s-a declarat din nou convins că România va scoate gaze din Marea Neagră în a doua jumătate a acestui an.

Se aşteaptă ca la vot în Senat să intre săptămâna viitoare proiectul iniţiată de USR, de reducere a accizei la carburanţi şi a TVA de la 19% la 5%.

Deputata USR, Cristina Prună, spunea că actuala coaliţie de guvernare ar trebui să voteze această iniţiativă care ar duce la o scădere a preţurilor la benzină şi motorină.

În replică, preşedintele PSD Marcel Ciolacu declara că s-au făcut analize, şi reducerea TVA nu ar produce efectele aşteptate în economie.

El amintea că s-au luat deja alte măsuri economice şi sociale, ca de exemplu reducerea accizei la carburanţi pentru transportatori.

Şi tot săptămâna viitoare, în atenţia deputaţilor din comisiile de specialitate, va intra proiectul iniţiat de guvern potrivit căruia amenzile aplicate maşinilor fără rovinietă valabilă, cresc semnificativ faţă de valoarea actuală. Documentul a trecut deja de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza