Proiectul de modificare a legii de organizare a SRR şi SRTV, respins de deputaţi

Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor a avizat negativ iniţiativa de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii Publice, propusă de senatorul PSD Georgică Severin.

Adăugat: 15 Martie 2016
Ultima actualizare:15 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cu 13 voturi pentru, 12 împotrivă şi 2 abţineri, deputaţii din Comisie au adoptat un raport de respingere pentru acest proiect. 

Senatorul PSD, Georgică Severin, propune, între altele : separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi stabilirea de incompatibilităţi pentru membrii consiliilor de administraţie.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei pentru Cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a precizat că legea de funcţionare şi organizare a celor două instituţii ar trebui modificată numai după o amplă dezbatere publică.

În opinia sa, actuala iniţiativă legislativă nu rezolvă situaţia financiară a TVR, în schimb poate afecta activitatea Radioului public.

Initiativa legislativă a senatirului Georgică Severin va fi trimisă spre dezbatere şi vot plenului Camerei Deputaţilor, în acest caz Senatul fiind for decizionalAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei, Cătălin Purcaru
Adăugat:
15 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza