Proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de revizuire a Constituţiei a fost finalizat şi va fi trimis Parlamentului după Paşti.

Adăugat: 18 Aprilie 2011
Ultima actualizare:18 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful statului a precizat că în document va fi introdusă ideea de reorganizare a ţării pe regiuni de dezvoltare, stabilite pe criterii sociale şi economice şi nu etnice.Traian Băsescu este de părere că măsura va reduce birocraţia şi cheltuielile cu aparatul de stat.

 

"În momentul de faţă avem foarte multe consilii judeţene, dacă punem şi sectoarele Bucureştiului, avem o birocraţie la nivel judeţean extrem de ridicată. Ea ar putea fi simplificată, eventual prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni, dar nu pe criterii etnice, ci pe criterii care să ţină cont de echilibrele sociale şi economice ale regiunii", a declarat Băsescu.  UDMR consideră binevenită această propunere - a declarat pentru Mediafax , vicepreşedintele politic al Uniunii, ministrul László Borbély.Pe de altă parte, opoziţia se împotriveşte  proiectul avansat de şeful statului despre care susţine că este unul al trecutului."Uniunea Social-Liberală a  pregătit propria variantă de modifcare a Constituţiei, care priveşte spre viitor" , a declarat, duminică, preşedintele PSD, Victor Ponta.
 Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza