Proiectul de modificare a Codului Penal, adoptat de Senat

Senatul a adoptat proiectul de modificare a Codului Penal, aşa cum a fost elaborat de Comisia specială privind legile justiţiei.

Adăugat: 18 Aprilie 2019
Ultima actualizare:18 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ședința Senatului. Sursa: facebook.com/SenatulRomaniei/photos
trimite pe mail

PNL a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională, criticând noile modificări, între care reducerea termenelor de prescripţie a pedepselor. Petruţa Dinu transmite.

Opoziţia a criticat modificările aduse în Comisia specială şi adoptate şi de plen, modificări care prevăd eliminarea acelor articole pe care judecătorii Curţii Constituţionale le-au declarat neconforme cu legea fundamentală. Senatorul PNL Alina Gorghiu a precizat că unele articole păstrate în Codul Penal sunt controversate.

Alina Gorghiu: Nu avem cum să nu amintim în Senatul României despre reducerea termenelor de prescripţie, unul dintre articolele extrem de controversate din Codul Penal, care ajută ca faptele penale săvârşite înainte de 2010 să fie prescrise.

De cealaltă parte, reprezentanţii puterii spun că s-a ajuns la reexaminarea legii de modificare a Codului Penal în Parlament din cauza unui blocaj politic provocat de opoziţie.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a apreciat că atacul opoziţiei la CCR nu se justifică.

El a reproşat PNL şi USR că nu au făcut astfel de demersuri cu ordonanţa de urgenţă pe aceeaşi temă adoptată în trecut de cabinetul Cioloş.

Titus Corlăţean: Mă refer în primul rând la acel faimos articol care conferea ofiţerilor de servicii de informaţii competenţe de anchetă penală în statul democratic numit România.

Proiectul de modificare a Codului Penal urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza