Proiectul de lege privind defăimarea a fost amânat

Reprezentanţii PNL au cerut amânarea dezbaterii proiectului privind defăimarea socială deoarece raportul fusese distribuit deputaţilor în această dimineaţă.

Adăugat: 10 Februarie 2016
Ultima actualizare:10 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul proiectului
trimite pe mail

Dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a proiectului de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Biroul Permanent a decis ca pe ordinea de zi a şedinţelor în plen să nu mai poată fi introduse proiecte de lege fără respectarea termenelor prevăzute de Regulament.

Astfel, rapoartele comisiilor de specialitate trebuie distribuite parlamentarilor cu 5 zile înainte de şedinţă atunci când deputaţii au votul decisiv  şi cu 3 zile când Camera Deputaţilor este prima sesizată.

Deciziile au fost luate ca urmare a situaţiei apărute astăzi în plenul Camerei Deputaţilor când activitatea a fost blocată timp de 2 ore în lipsa unui consens a liderilor grupurilor parlamentare.

Reprezentanţii PNL au cerut amânarea dezbaterii proiectului privind defăimarea socială deoarece raportul fusese distribuit deputaţilor în această dimineaţă.

De cealaltă parte, social democraţii au explicat că în cazuri similare proiecte de lege care primiseră raport din partea Comisiei de specialitate cu o zi înainte au fost introduse pe ordinea zi chiar în timpul şedinţei.

Iniţiator al proiectului, liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut că acesta promovează toleranţa şi că nu există nicio prevedere care să interzică sau să limiteze dreptul presei de a critica oameni politici.

Deputatul social democrat i-a acuzat de manipulare pe cei care susţin că legea este o formă de cenzură.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza