Proiectul de lege privind datoriile la ANAF, discutat în guvern

Noul proiect de lege prin care ar urma să fie anulate datoriile pe care le au la ANAF cei cu venituri din activităţi independente este pe agenda săptămânalei şedinţe de guvern.

Adăugat: 13 Mai 2015
Ultima actualizare:13 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul va fi trimis rapid la Parlament, pentru a intra în vigoare la 1 iunie.

Amnistia fiscală ar urma să se aplice tuturor persoanelor care au obţinut venituri din activităţi independente pe contracte de persoane fizice autorizate sau drepturi de autor, dar şi unor firme de transport care au acordat, de exemplu, diurne angajaţilor, iar acestea au fost considerate drept venituri salariale.

Potrivit proiectului iniţiat de guvern, vor fi şterse sumele care apar ca datorii la 1 iunie şi pentru care există procese între ANAF şi diverşi contribuabili.

Premierul Victor Ponta a explicat că Executivul vrea să recurgă la această soluţie, pentru că statul mai mulţi bani pierde, decât încasează, în urma proceselor pe care le are cu cei care contestă somaţiile. 

"Vrem să facem momente zero. Dom'le, până aici ştergem. Că a fost legislaţia bună sau rea, oamenii au cunoscut-o, nu au cunoscut-o, avem procese care ne costă mai mult decât banii pe care-i recuperăm, după care, de la 1, oricine greşeşte plăteşte.  eporter: Proiectul de lege va fi discutat şi aprobat de Guvern, însă pentru ca prevederile sale să intre în vigoare actul normativ trebuie adoptat şi de Parlament", a declarat şeful guvernului.

La ora 12.00 este programată  săptămâna şedinţă de guvern.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza