Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de la Paris, adoptat de guvern

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de la Paris la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actul normativ urmează să fie trimis spre dezbatere Parlamentului României.

Acordul a fost semnat, din partea României, pe 22 aprilie, la New York, de ministrul mediului, Cristiana Paşca Palmer.

"Documentul este primul acord cu caracter universal în domeniul schimbărilor climatice care impune obligaţii juridice tuturor părţilor pentru realizarea obiectivului global pe termen lung - de limitare a creşterii temperaturii medii globale sub 2°C faţă de nivelul din perioada pre-industrială, în funcţie de capacităţile şi responsabilităţile de care dispun statele. În acelaşi timp, părţile vor depune eforturi pentru a limita creşterea temperaturii medii globale cu 1,5 grade Celsius", se arată în comunicatul de presă.

Principalele obligaţii ale României sunt reducerea, până în anul 2030, a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 43%, faţă de anul 2005, şi participarea la efortul Uniunii Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 30%, până în 2030, faţă de nivelul din 2005, în sectoare cum ar fi transportul, agricultura, construcţiile şi gestionarea emisiilor din deşeuri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza