Proiectul de lege a manualului intră în dezbatere publică

Legea manualului propune cinci teme mari. Una este legată de structura şi caracteristicile evaluării, a doua de învăţământul pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale.

Adăugat: 11 Septembrie 2017
Ultima actualizare:11 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de lege a manualului va intra în dezbatere publică începând de astăzi, potrivit unui anunţ făcut în luna august de ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

"Tot ceea ce a funcţionat până în momentul de faţă în zona manualului şcolar va fi inclus în această lege", a precizat demnitarul.

El a menţionat că actul normativ va rezolva şi o serie de probleme pe care nu le-a putut rezolva legislaţia în 26 de ani.

Referindu-se la modificarea Legii educaţiei naţionale, ministrul a spus că anul viitor va fi depus în Parlament un proiect în acest sens.

Legea manualului propune cinci teme mari - una este legată de structura şi caracteristicile evaluării, a doua - de învăţământul pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale.

De asemenea sunt avute în vedere învăţământul pentru persoanele cu tulburări de învăţare, copiii şi tinerii capabili de performanţe înalte sau organizarea consiliilor de administraţie în unităţile de învăţământ preuniversitar.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza