Proiectul de buget pe 2019 intră în şedinţa de guvern

Proiectul bugetar ar urma să cuprindă atât sumele necesare pentru plata salariilor, cât şi banii pentru creşterea punctului de pensie din toamna anului viitor.

Adăugat: 10 Decembrie 2018
Ultima actualizare:10 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi discutat şi aprobat săptămâna viitoare în şedinţa de guvern.

Noua formulă de calcul va cuprinde atât sumele necesare pentru asigurarea salariilor,  aşa cum prevede Legea salarizării pentru 2019, cât şi banii privind creşterea punctului de pensie din toamna anului viitor.

Viitorul proiect bugetar ar urma să cuprindă atât sumele necesare pentru plata salariilor, spunea ministru Finanţelor, Eugen Teodorovici, aşa cum prevede Legea salarizării unice, cât şi banii pentru creşterea punctului de pensie din toamna anului viitor.

Eugen Teodorovici: Bugetul pe anul 2019, aşa cum este deja în lucru la Ministerul de Finanţe, prevede deja sumele necesare pentru a acoperi ceea ce legea spunea astăzi pe salarizare, Legea 153/2018, deci clar pentru salarii vor exista toate fondurile necesare şi, desigur, pentru pensii, aşa cum am promis şi ne-am şi dat acordul în proiectul de lege pentru Legea pensiilor, anul viitor creşterea punctului de pensii, cea din septembrie 2019, are prevăzut în buget sumele necesare ca şi pentru pensii să fie toate sumele asigurate.

Eugen Teodorovici mai spunea că principalele ministere consumatoare de resurse publice trebuie să demonstreze foarte clar că banii pe care îi solicită se şi pot cheltui anul viitor.

Mai mult, proiectul bugetar va include şi măsuri pentru stimularea investiţiilor.

Ministrul Finanţelor a mai spus că proiectul bugetar pe 2019 este construit pe un deficit mai mic de limita de trei procente.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza