Proiectul bugetului de stat aşteaptă avizul CSAT

Guvernul a amânat aprobarea bugetului de stat pe anul 2017 până după sosirea avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care se va reuni marţi, 31 ianuarie.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul îl acuză pe  preşedinte de tergiversarea procedurilor, în timp ce Administraţia prezidenţială susţine că Executivul a făcut agenda de adoptare a bugetului instituţiilor din domeniul securităţii fără să se coordoneze cu CSAT.  

Premierul Sorin Grindeanu s-a declarat nemulţumit că proiectul de buget pe 2017 nu a avut un parcurs identic cu cel de anul trecut, când guvernul a adoptat documentul, l-a trimis parlamentului şi apoi avut loc şedinţa CSAT.

În schimb, Administraţia prezidenţială precizează că executivul a decis în acest an să acţioneze fără să se coordoneze cu CSAT.

Proiectul de buget pe acest an are toate avizele, mai puţin cel al CSAT - a precizat şeful guvernului. 

"S-a discutat cu ordonatorii de credite. De la unii am primit din start bugete reduse pe bunuri şi servicii, cu alte instituţii s-a discutat de către Ministerul Finanţelor şi tot ceea ce a însemnat minus la unele instituţii nu pune în pericol funcţionarea acestor instituţii", a explicat Grindeanu.

Faţă de proiectul de buget de stat prezentat săptămâna trecută, documentul, care va fi aprobat mâine, a suferit unele modificări: a crescut alocarea bugetară pentru sănătate şi educaţie, bani mai mulţi vor primi şi Ministerele Transporturilor, Agriculturii şi IMM-urilor. Ministerul Apărării va primi 2% din PIB.

Mai puţini bani decât anul trecut vor primi Ministerele Muncii, Dezvoltării Regionale şi Finanţelor.

Construcţia bugetară pe 2017 indică o reducere a bugetului atât pentru Administraţia prezidenţială, cât şi pentru SRI.

După adoptarea în şedinţa de guvern, proiectul de buget pe 2017 va intra în dezbaterea parlamentului. Opoziţia a anunţat deja că pregăteşte mai multe amendamente.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza