Proiectul "Agrodiaspora", prezentat românilor din Italia

Românii din Italia sunt sprijiniţi să investească în ţară, de aceea autorităţile de la Bucureşti au prezentat, în premieră, săptămâna aceasta, la Torino, Milano şi Roma, proiectul "Agrodiaspora".

Adăugat: 12 Iunie 2016
Ultima actualizare:12 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Stoenescu, ministrul delegat al românilor de pretutindeni
trimite pe mail

Potrivit corespondentei RRA, toţi participanţii la discuţii s-au arătat interesaţi de accesarea fondurilor europene pentru a-şi dezvolta o afacere.

Despre programul "Agrodiaspora", ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, a subliniat importanţa agriculturii, aceasta fiind un domeniu prioritar pentru România.

"Consider că există un interes real din partea românilor de a fi informaţi cu privire la accesarea fondurilor europene din diverse domenii, iar agricultura vreau să subliniez că este unul din domeniile prioritare, un domeniu de succes şi un domeniu de viitor pentru ţara noastră. Românii care muncesc în acest domeniu în afara graniţelor pot contribui nu numai prin investiţii dar şi prin experienţa şi modalităţile de lucru dobândite şi este nevoie să fie bine informaţi cu privire la oportunităţile care există în România", a spus Dan Stoenescu.

Aflat în Italia, ministrul Dan Stoenescu s-a întâlnit aseară, în Sardinia, cu reprezentanţii asociaţiilor românilor pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă aceştia, dar şi pentru a le explica procedurile votului prin corespondenţă, mai precizează corespondenta RRA.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza