Proiectele Românei în domeniul digital, în perioada președinției Consiliului UE

"Europa digitală" și crearea unor centre de cercetare în domeniul securităţii cibernetice, sunt proiecte ale României în perioada președinției Consiliului UE.

Adăugat: 27 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Petrescu
trimite pe mail

Extinderea reţelelor de internet de mare viteză în statele Uniunii şi crearea unor centre de cercetare în domeniul securităţii cibernetice, sunt două dintre cele mai importante proiecte europene în domeniul digital pe care România trebuie să le facă să avanseze în perioada mandatului la Consiliului Uniunii Europene.

A vorbit despre aceste priorităţi, pentru RRA, ministrul comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.

Alexandru Petrescu: Vorbim de "Europa digitală", vorbim de programul de interconectare europeană, care este împărţit pe 3 segmente: avem un segment de energie, un segment de transporturi şi un segment digital; trei miliarde de euro pe zona digitală. Aceste sume vor merge în investiţii pentru creşterea acoperirii prin reţele broadband. Vorbim, de asemenea, de un alt dosar important în ceea ce priveşte securitatea cibernetică: crearea centrelor de competenţă în domeniul securităţii cibernetice. Aceste centre vor fi centre specializate pe zona de cercetare astfel încât să putem să fim cu un pas înainte în faţa celor care ne pot ataca pe zona coridoarelor de comunicaţii electronice.

Ministrul Comunicaţiilor a adăugat că România a înregistrat deja un prim succes la începutul acestui mandat, prin încheierea unui acord politic cu Parlamentul European privind o viitoare directivă, ce va permite accesul companiilor private la bazele de date din sectorul public.

El spune că această reglementare europeană va avea un impact pozitiv asupra firmelor mici care dezvoltă aplicaţii digitale şi va ajuta, în final, toţi cetăţenii europeni.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza