Proiectele dedicate românilor din afara graniţelor "vor fi continuate"

Noul ministru al românilor de pretutindeni, Natalia Intontero, susține că una dintre priorităţile sale sunt programele dedicate Centenarului Marii Uniri, care se vor derula pe parcursul întregului an.

Adăugat: 4 Februarie 2018
Ultima actualizare:4 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Natalia Intontero, noul ministru al românilor de pretutindeni
trimite pe mail

Proiectele dedicate românilor din afara graniţelor vor fi continuate, a dat asigurări noul ministru al românilor de pretutindeni, Natalia Intotero.

Ea a declarat, pentru emisiunea "Românii de pretutindeni", de la Radio România Actualităţi, că una dintre priorităţile sale sunt programele dedicate Centenarului Marii Uniri, care se vor derula pe parcursul întregului an.

"În atenţia mea va fi şi domeniul cultural, prin înfiinţarea de centre culturale pentru românii din afara graniţelor, alături de centre de informare, după modelul de la Comrat şi, de asemenea, centrele comunitare reprezintă o necesitate şi îmi propun să acţionez în acest sens. Voi continua şi voi sprijini orice iniţiativă în vederea organizării de cursuri de limbă română şi voi susţine înfiinţarea de clase cu predare în limba română, precum şi dezvoltarea şi modernizarea reţelei de şcoli, grădiniţe, biblioteci în ţările cu comunităţi româneşti, cu accent pe comunităţile istorice", a spus Natalia Intotero. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza