Proiectele comune România-Qatar, discutate la Doha

Aflat în vizită în regiunea Golfului, delegația României condusă de premierul Victor Ponta caută noi oportunităţi de cooperare economică.

Adăugat: 3 Mai 2015
Ultima actualizare:3 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vizita premierului Victor Ponta la postul de televiziune Al Jazeera. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta se află la Doha, în capitala Qatarului, într-un turneu în mai multe ţări din regiunea Golfului, menit să relanseze relaţiile României cu statele din zonă.

Discuţiile vizează oportunităţile de investiţii oferite de România şi proiectele de interes comun.

În cea de-a doua zi a vizitei în Qatar, premierul Victor Ponta are programate întâlniri cu înalţi oficiali ai statului, dar şi cu reprezentanţi ai Autorităţii pentru Investiţii şi cei ai Camerei de Comerţ.

La rândul lor, miniştrii educaţiei, economiei şi sănătăţii vor avea discuţii bilaterale cu omologii qatarezi.

Pe lângă aprofundarea dialogului poltiic, interesul oficialilor români este de a identifica noi oportunităţi de cooperare economică.

Şeful Executivului preciza că trebuie dat impulsul necesar atragerii de noi investiţii şi consolidării relaţiilor comerciale.

Domeniile de interes sunt reprezentate de infrastructură, energie, turism, educaţie şi nu în ultimul rând agricultură.

Potenţialul agricol şi produsele bio sunt atuuri pentru partea română, având în vedere că statul Qatar este un importator de produse agroalimentare.

De exemplu, în timp ce un litru de benzină costă aici echivalentul a 70 de bani, kilogramul de cartofi este zece lei.

Premierul Victor Ponta a vizitat și Televiziunea Al Jazeera.

VIDEO Vizita premierului Victor Ponta În Qatar

Ieri, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu câţiva dintre cei 2000 de români care au statut de rezident şi lucrează în Qatar.

Ei spun că au venit în această ţară atraşi de pachetul salarial.

Salariul este triplu faţă de ţară şi nivelul de muncă este acelaşi. Avem cazarea asigurată gratuit, transport gratuit, mese gratuite, asta este legea în toate ţările arabe din zonă. În general se comportă foarte bine. Fiind europeni, fiind români suntem foarte apreciaţi aici şi la salariu, comparativ cu alte persoane, suntem un pic pe plus, a spus Constantin Vlase.

Pachetul salarial a fost destul de consistent, condiţiile de muncă şi a fost şi un challenge pentru noi. Este o politică în zona Golfului, cei care vin din afară sunt plătiţi mai bine decât în ţara lor de origine, a susținut Lucian Radu.

Pentru a lucra în Qatar este nevoie de viză şi permis de muncă, iar acestea se obţin doar în baza unui contract semnat cu un angajator, potrivit trimisului Radio România Actualităţi,Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza