Proiect de modificare a legii administraţiei locale, adoptat în Senat

Senatul a adoptat un proiect de modificare a legii administraţiei locale, prin care se stabileşte că semnătura primarului este una de autenticitate şi nu de specialitate.

Adăugat: 16 Mai 2017
Ultima actualizare:16 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul a adoptat un proiect de modificare a legii administraţiei locale care stabileşte că aleşii locali răspund exclusiv de actele pe care le emit, fără avizul de legalitate al secretarului instituţiei publice şi fără semnăturile funcţionarilor cu atribuţii în domeniul respectiv.

Senatorul PSD, Ioan Deneş, a explicat că astfel este clarificat faptul că semnătura primarului este una de autenticitate şi nu de specialitate.

"Prin această propunere şi prin amendamentele aduse s-a clarificat, cred că pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care interpretează legile că semnătura primarului este o semnătură de autenticitate a documentului emis şi nu o semnătură de legalitate sau de specialitate în ceea ce priveşte, ştiu eu, urbanismul şi alte domenii care ţin de un act administrativ emis într-o administraţie publică locală", a precizat Ioan Deneş.

Parlamentarii USR au votat împotriva proiectului şi au atras atenţia că, prin această lege, primarul ar putea fi exonerat de răspunderea semnării unui act administrativ.   

"Deşi suntem de părere că este nevoie ca fiecare funcţionar public să răspundă pentru actele pe care le semnează, credem că şi primarul trebuie să răspundă la fel. Ceea ce este periculos în această iniţiativă este posibilitatea exonerării primarilor de răspunderea pe care le-o dă contrasemnarea sau semnarea actelor administrative. Cerem să îndreptăm erorile făcute în comisie şi vom solicita plenului, colegilor senatori, respingerea proiectului de lege", a declarat Florina Presadă, senator USR.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza