Proiect de lege privind scutirea de taxe şi impozite pentru cabinetele medicale

Documentul adoptat de Camera Deputaților prevede că toate clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului.

Adăugat: 10 Mai 2020
Ultima actualizare:10 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal adoptat de Camera Deputaţilor, peste 150 de medici de familie din judeţul Vaslui nu vor mai plăti chirie pentru cabinetele medicale.

Documentul prevede că toate clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de şeful statului.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor, care este şi for decizional, presupune ca medicii de familie să nu mai plătească chirie pentru spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Proiectul, care modifică astfel Codul Fiscal, prevede faptul că nu se datorează impozit sau taxă pentru clădirile unităţilor sanitare publice precum nici pentru clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie, cu excepţia încăperilor folosite pentru activităţi economice, se precizează în proiectul de lege.

La nivelul judeţului Vaslui, de pildă, sunt peste 150 de medici de familie care vor beneficia de această lege, în condiţiile în care ea va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.Autor:
Alina Darie
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza