Proiect de lege privind donatorii de sânge

Donatorii de sânge ar urma să primească un sms de mulţumire în momentul în care sângele donat a fost utilizat, potrivit unui proiect de lege adoptat ieri de Senat.

Adăugat: 17 Octombrie 2018
Ultima actualizare:17 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actul normativ, iniţiat de parlamentari UDMR, PNL şi PSD, mai prevede ca donatorii să primească mesaje de solicitare în situaţii de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii, care ar urma să suporte cheltuielile necesare, nu susţine însă acest proiect, care urmează să fie dezbătut acum de Camera Deputaţilor.

Între timp, la Sebeş, în judeţul Alba, se organizează azi o campanie de donare la Spitalul Municipal.

Corespondenta RRA,  Andreea Bogdan în direct, cu detalii:

Este important de ştiut că o singură persoană care donează sânge poate salva trei vieţi. Astfel, cei care pot şi doresc să doneze sânge sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 8:30, la Spitalul Municipal din Sebeş. Campania este realizată de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, cu sprijinul Spitalului din localitatea Sebeş. Este deficitar stocul de sânge AB pozitiv şi AB negativ, însă donatorii sunt rugaţi să se prezinte indiferent de grupa sanguină, deoarece situaţiile în spitale se schimbă dintr-un moment într-altul. Poate dona sânge oricine are între 18 şi 60 de ani care este sănătos şi nu a suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni. De asemenea, pentru a dona femeile trebuie să aibă o greutate de minimum 57 de kilograme, iar bărbaţii 60 de kilograme. Cine nu poate ajunge astăzi la Sebeş pentru a dona sânge sunt aşteptaţi de luni până vineri, între orele 7:30 şi ora 12:00, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza