Proiect de lege. Polițiștii vor avea atribuții sporite

Potrivit unui proiect de lege, poliţiştii vor avea atribuţii sporite, ca urmare a creșterii numărului agresiunilor asupra agenților.

Adăugat: 3 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţiştii vor avea atribuţii sporite, potrivit unui proiect de lege lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne.

Noile prevederi au fost elaborate în urma consultărilor cu sindicatele din domeniu, după ce a crescut foarte mult numărul agresiunilor asupra agenţilor.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a declarat că în primul semestru al acestui an, cazurile de ultraj au crescut cu peste 20%, iar prin intermediul acestui proiect, vor fi cunoscute de către cetăţeni principalele proceduri de acţiune ale poliţiştilor, care acum sunt prevăzute doar în normele interne.

Acestea vor fi introduse în lege şi cunoscute de oameni, pentru a şti unde se termină aplicarea legii şi unde începe abuzul.

"Vom cunoaşte când un poliţist are dreptul de a legitima o persoană, când o poate încătuşa, sau când o poate conduce la sediul Poliţiei. De asemenea, introducem în lege care sunt drepturile cetăţenilor în timpul acestor proceduri. Spre exemplu, orice persoană condusă la sediul Poliţiei va trebui să fie informată cu privire la motivul conducerii şi la drepturile ce îi revin. Aceste proceduri sunt executate şi în prezent. Noutatea legii constă în faptul că aceste proceduri le transferăm din norme interne, în texte legale, clare", a spus Carmen Dan.

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a declarat că pentru protecţia fizică a poliţiştilor au fost achiziţionate până acum 500 de maiouri antiglonţ şi antiînjunghiere, urmând să fie livrate în perioada următoare încă 1000.

De asemenea, a fost lansată o procedură tip acord-cadru pentru achiziţia a peste 5.500 de maşini destinate patrulării.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza