Proiect de lege care permite reducerea vârstei de pensionare pentru anumiți angajați

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite reducerea vârstei de pensionare pentru anumiţi angajaţi.

Adăugat: 16 Iunie 2021
Ultima actualizare:16 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de for decizional proiectul de lege care permite reducerea vârstei de pensionare pentru angajaţii care au lucrat cel puţin 25 de ani în producţia de energie electrică şi de extracţie a cărbunelui.

Deputata PNL, Vetuţa Stănescu, a declarat că măsura este justificată de mediul de lucru dificil

Vetuţa Stănescu: Condiţiile de muncă ale acestor oameni sunt extrem de grele, iar bolile cronice nu-i ocolesc odată cu înaintarea în vârstă. Lucrează la temperaturi extreme, în spaţii puţin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi, în condiţii de muncă periculoasă pentru sănătatea lor. Mai mult decât atât, speranţa de viaţă în rândul angajaţilor din sectorul producţiei de energie electrică şi termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin ca aceştia să beneficieze de încadrarea lor în condiţii deosebite de muncă.

Reporterul Iulia Gherman ne-a informat că şi reprezentanţii PSD, de opoziţie, au votat proiectul, însă deputatul social-democrat Adrian Solomon a atras atenţia că documentul ar putea avea probleme de constituţionalitate.

Adrian Solomon: Cei câteva mii de oameni, care aşteaptă o rezolvare, se vor trezi în faţa unui text, care are mari probleme de constituţionalitate, care nu mai seamănă cu iniţiativa, în primul rând, şi oricine o va ataca va avea câştig de cauză măcar pe acel motiv de bicameralism, pe care l-aţi invocat de atâtea ori.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza