PROIECT Ajutor de minimis pentru agenţiile de turism care primesc turişti străini

Un proiect de act normativ privind ajutorul de minimis pentru agenţiile de turism care primesc turişti străini se află în dezbatere publică.

Adăugat: 22 Mai 2022
Ultima actualizare:22 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Agenţiile de turism vor putea primi 40 de euro pentru fiecare turist străin care petrece minimum patru nopţi în România, potrivit unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică.

Valoarea totală a ajutoarelor poate ajunge la cel mult 20 de milioane de lei.

Aşa-numita schemă de ajutor de minimis este valabilă, potrivit documentului, până la 31 decembrie 2023 şi poate fi prelungită cu un an.

Documentul elaborat de Ministerul Turismului prevede o decontare parţială, din fonduri de la bugetul de stat, a cheltuielilor efectuate de operatorii economici pentru organizarea pachetelor turistice.

Sprijinul financiar constă în acordarea de 40 de euro pentru fiecare vizitator străin care se cazează în România cel puţin patru nopţi, printr-un sejur sau circuit cumpărat de la agenţiile de profil; alţi doi euro sunt daţi suplimentar pentru fiecare zi petrecută în plus, în cadrul aceleiaşi oferte turistice.

Pentru a beneficia de ajutorul de stat operatorii economici trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, respectiv, sunt licenţiaţi ca agenţie de turism organizatoare, se regăsesc în Registrul Comerţului, desfăşoară activitatea pe teritoriul României, nu se află în stare de lichidare sau executare silită şi au cazat în anul anterior solicitării sprijinului financiar mai mult de 200 de turişti străini.

În proiectul de lege aflat în consultare publică se estimează că vor beneficia de acest sprijin 1.200 de agenţii de turism, iar înscrierea la program se va realiza doar digital, prin intermediul unei noi aplicaţii informatice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 mai, ora 19:04) - Emisiunea: "Radiojurnal"Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza