Progresele înregistrate în Raportul MCV, prezentate oficialilor europeni

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avut discuţii bilaterale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul pentru justiţie, egalitate de gen şi consumatori, Vera Jurova.

Adăugat: 19 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Robert Cazanciuc, ministrul Justiției
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a apreciat angajamentul României faţă de continuarea reformelor sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei.

El consideră că progresele înregistrate sunt substanţiale şi sistemice.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o astăzi cu ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, Frans Timmermans s-a asigurat că viitorul raport va consemna în mod obiectiv dezvoltările din toate domeniile acoperite de MCV.

Potrivit unui comunicat, ministrul Robert Cazanciuc a discutat astăzi şi cu comisarul pentru justiţie, egalitate de gen şi consumatori, Vera Jurova.

În cadrul ambelor întâlniri, ministrul Justiţiei a reiterat şi necesitatea găsirii unor formule pentru acordarea de finanţări europene pentru construirea/reabilitarea penitenciarelor, problema condiţiilor de detenţie fiind una de actualitate în mai multe state membre.

România a făcut demersuri pentru a introduce acest subiect pe agenda viitoarei reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, se mai arată în comunicat.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
19 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza