Progresele din Justiție, remarcate în viitorul raport MCV

Raportul MCV din ianuarie poate ajuta România să arate că nu există niciun motiv care să blocheze accesul ţării noastre în spaţiul Schengen, afirmă ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Adăugat: 12 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Robert Cazanciuc, ministrul Justiției
trimite pe mail

România a făcut progrese importante în domenul Justiţiei, care vor fi remarcate după evaluarea din decembrie în viitorul raport din cadrul MCV, susţine ministrul Justiţiei.

Raportul MCV din ianuarie - a spus Robert Cazanciuc - poate să ajute România şi să arate până la urmă că nu există nici un fel de motiv, nici formal nici de altă natură, care să blocheze accesul ţării noastre în spaţiul Schengen.

"Avem rezultate foarte bune în continuare pe tot ce înseamnă instanţe şi parchete, avem progrese importante pe ce înseamnă norme. Ne-am respectat angajamentul de la începutul anului şi din anii trecuţi de a avea în vigoare codurile penale ca un instrument care ajută procurorii în anchete, ca un instrument care apropie cetăţeanul de justiţie. Nu a fost un efort uşor; în doi ani de zile, practic noi avem în vigoare patru coduri, ceea ce nu s-a întâmplat nicăieri în UE. E un efort care cade în mare măsură pe magistraţi şi MCV monitorizează şi acest efort pe care îl fac şi magistraţii şi ministerul în încercarea de a asigura resursele materiale şi umane", a spus Robert Cazanciuc.

El a menţionat că noile coduri au adus sarcini în plus pentru instanţe, mai ales în zona grefierilor şi şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul anului să existe aproximativ 150 de posturi noi de grefieri în sistem, care să fie repartizate la nivelul întregii ţări.

Corespondentul RRA, Raul Matiş, transmite că printre priorităţile Ministerului Justiţiei, dincolo de MCV, este şi creşterea încrederii populaţiei în actul de justiţie.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza