Programul IMM Invest a fost îmbunătăţit de Guvern

Programul de susţinere a marilor companii are alocat un plafon de 8 miliarde de lei, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei.

Adăugat: 5 Iunie 2020
Ultima actualizare:5 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Programul IMM Invest a fost îmbunătăţit de Guvern, care se declară pregătit să suplimenteze şi bugetul alocat, astfel încât în câteva săptămâni să se tripleze numărul companiilor care atrag aceste fonduri. În plus,

Executivul a pus la punct un program prin care şi companiile mari afectate de criză vor fi sprijinite, după un model asemănător celui pentru IMM-uri.

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a precizat că programul de susţinere a marilor companii are alocat un plafon de 8 miliarde de lei, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei şi va fi gata în trei săptămâni, maximum lună de zile. Florin Cîţu a explicat ce companii pot să se adreseze acestui program.

Florin Cîţu: Se încadrează în categoria IMM care au cifre de afaceri peste 20 de milioane de lei pe anul 2019 sau se încadrează în categoria întreprinderilor mari şi aici am adăugat companii care sunt întreprinderi afiliate sau parteneri care au peste 250 de angajaţi. Prin acest program cred că am cuprins cam toate companiile din România care pot să aibă acces la aceste credite de finanţare.

Guvernul a mai adoptat ieri şi o hotărâre, care permite cumpărarea de echipamente noi pentru sistemul naţional de răspuns în cazuri de dezastre.

Suma alocată este de 3,2 miliarde de lei.

Ministrul de interne Marcel Vela a oferit câteva exemple.

Marcel Vela: 60 de autospeciale de descarcerare, 33 de centre de comunicaţii pentru punctele de comandă mobilă medii, o navă multirol, trei şalupe multirol şi un centru naţional de răspuns la dezastre. Sunt prevăzute şi un număr de 12 elicoptere.

Guvernul a mai aprobat şi ajutoare de urgenţă de peste 500.000 de lei pentru 184 de familii şi persoane singure afectate de incendii, inundaţii sau care au probleme grave de sănătate din judeţele Argeş, Bacău, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt şi Timiş.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza